Categories: Kamen, Podovi

by admin

Podeli

Categories: Kamen, Podovi

by admin

Podeli

Sve Što Treba Da Znate O Kamenom Podu - Žuća kamen

Kameni podovi su postali sve popularniji izbor među vlasnicima kuća i preduzeća. Kamen je prirodni materijal koji može da obezbedi dugotrajnu i izdržljivu površinu, koja je takođe estetski veoma privlačna. Međutim, pre nego što se odlučite za kameni pod, važno je da znate nekoliko stvari.

 1. Vrste kamenih podova
  Postoji nekoliko različitih vrsta kamenih podova, uključujući mermer, granit, peščar, žad, krečnjak i ardu. Svaki od njih ima jedinstvene karakteristike i estetiku. Na primer, mermer je veoma popularan izbor zbog svoje glatke teksture i prirodnog sjaja, dok je granit poznat po svojoj izdržljivosti i snazi.
 2.  Održavanje
  Kameni podovi su relativno laki za održavanje. Redovnim čišćenjem i brisanjem možete ukloniti mrlje i prljavštinu. Međutim, važno je izbegavati upotrebu abrazivnih sredstava za čišćenje, jer mogu oštetiti površinu kamena. Pored toga, kameni podovi treba da budu zaptivni kako bi se sprečilo prodiranje tečnosti i mrlja.
 3.  Trošak
  Kameni podovi su obično skuplji od drugih vrsta podova, kao što su drvo ili laminat. Cena može da varira u zavisnosti od vrste kamena i složenosti ugradnje. Međutim, vrednost kamenog poda leži u njegovoj dugovečnosti i izdržljivosti.
 4.  Instalacija
  Za postavljanje kamenog poda obično je potreban profesionalac. Kameni podovi se mogu postavljati na različite načine, u zavisnosti od vrste kamena i prostora u kome se postavljaju. Na primer, mermer se obično postavlja na cementni pod, dok se peščar može polagati u pesak.
 5.  Estetika
  Kameni podovi su veoma estetski privlačni. Različite vrste kamena nude različite teksture, boje i uzorke. Kameni podovi su takođe veoma izdržljivi, što znači da će izgled vašeg poda trajati mnogo godina.

Kameni podovi su dugotrajni, izdržljivi i estetski privlačni. Međutim, važno je da razmotrite vrstu kamena, održavanje, cenu, ugradnju i estetiku pre nego što se odlučite za kameni pod.

OSTANITE UZ NAS

Pretplatite se na naš besplatni bilten.

Još uvek nemate nalog? Započnite još danas.