Porodični stambeni objekat kod Paviljona - Projekat Žuća Mermeri i Travertini

Projekat: Porodični stambeni objekat

Portfolio projekta „Porodični stambeni objekat“ koji je realizovalo preduzeće Žuća – Mermeri i Travertini tokom 2021. godine predstavlja sjajno ostvarenje u korišćenju materijala i tehnika za oblaganje određenih delova dvorišta i oko bazena. Osnovni materijal korišćen tokom izvođenja radova bio je Travertin White, pažljivo seciran i obrađen na određenim deonicama kroz tehniku četkanja s oborenim ivicama, što je rezultiralo estetski prelepim i funkcionalnim prostorom.

Ovaj projekat ističe se ne samo zbog kvaliteta materijala i tehnika koje su korišćene već i zbog impresivne arhitektonske zamisli koja je bila osnova za izgradnju. Smješten na obroncima grada Valjeva, objekat se savršeno uklopio u okolinu zahvaljujući pažljivoj selekciji materijala i njihovom prirodnom spoju s okolnim pejzažom.

Lični utisci izvođača naglašavaju zadovoljstvo radom na projektu koji je pretežno baziran na korišćenju travertina kao ključnog materijala. Objekat je dobio notu impozantnosti zahvaljujući tome što je kamen postao integralni deo arhitektonskog dizajna, pružajući harmoniju između čovekove kreacije i prirodne lepote okoline.

Sveukupno, projekat „Porodični stambeni objekat“ predstavlja sjajan primer kako se kvalitetni materijali poput Travertin White-a mogu koristiti na inovativne načine kako bi se postigla funkcionalnost, estetika i harmonija s okolinom, čineći objekat impozantnim delom pejzaža Valjeva.