Iako možda na prvi pogled ne izgleda tako, kada koristite prirodni kamen prilikom sređivanja vašeg stana ili kuće, postoji veliki broj različitih varijanti kamena koje možete iskoristiti. Jedna od mogućnosti koja može vrlo lepo izgledati u vašem domu jeste i suvi zid. Ovo je u poslednje vreme vrlo popularna vrsta prirodnog kamena, a sam naziv se brzo odomaćio na domaćem tržištu. Zapravo je reč o prirodnom kamenu rustičnog izgleda, najčešće nepravilnog oblika i različitih dimenzija, a vrlo često nastaje i prilikom pravljenja štanglica i drugih vidova prirodnog kamena, koji zahtevaju precizne oblike i dimenzije.

Suvi zid se može primenjivati u različite svrhe, a nekako najčešće naši klijenti ovaj prirodni kamen biraju kada žele da istaknu određeni deo svog doma ili neke prostorije. Ovaj kamen vrlo lepo izgleda na unutrašnjim zidovima, a reljefasti izgled njegove prednje strane čini da se dobije privid trodimenzionalnog izgleda bilo kog elementa na kome se nalazi. Pored oblaganja zidova, ovaj prirodni kamen može da se koristi i kada želite da napravite najlepše ograde u svom kraju, možete čak i deo fasade napraviti od ovog kamena. Mogućnosti je mnogo, a za sve dodatne informacije i savete u vezi sa primenom suvog zida svi naši stručnjaci su vam na usluzi.

Najčešće se suvi zid prodaje na palete, tako da uvek imate dovoljnu količini kamena da od njega napravite sve što poželite. Boje mogu biti raznovrsne, tako da možete birati od potpuno jednobojnih od šarenolikih varijanti, u zavisnosti od toga kakve efekte želite da postignete i na koji način želite da suvi zid iskoristite u sređivanju svog doma.

Postojanost suvog zida, kao jedne od najznačajnijih odlika prirodnog kamena, dolazi do izražaja posebno kada se iskoristi u uređenju eksterijera, kada je potrebno da kamen odoleva svim atmosferskim uticajima i eksternim faktorima, koji mogu narušiti postojanost drugih materijala.

Prednost suvog zida ogleda se u tome da ima zadnju ravnu stranu, kojom se lepi na zid, tako da se obezbeđuje najveća moguća pokrivna moć, a prednja strana se odlikuje brojnim neravninama, koje mogu uz pravilno kombinovanje da obezbede nestvarne mozaike na svim vašim zidovima, ogradama, fasadama, i slično. Kada želite nešto neobično i drugačije, suvi zid će svakako biti vaš izbor, a naš zadatak je da vam ga obezbedimo u traženoj količini i ugradimo ga u skladu sa vašim željama i instrukcijama.